10.12.2016 15:49

Brenet hoopt op sportieve ommekeer voor PSV

PSV-verdediger Joshua Brenet controleert de bal tijdens het duel met FC Twente. (05-11-2016)
PSV-verdediger Joshua Brenet controleert de bal tijdens het duel met FC Twente. (05-11-2016)

Joshua Brenet is dit seizoen één van de weinige lichtpuntjes bij PSV. De vleugelverdediger maakt de afgelopen maanden een prima indruk, maar zegt vooral te balen van de matige sportieve resultaten van de regerend landskampioen.

Brenet is dit seizoen één van de weinige spelers van PSV die een goed niveau haalt. De 22-jarige vleugelverdediger maakte afgelopen maand zelfs zijn debuut voor het Nederlands elftal. Toch loopt Brenet momenteel niet met een grote glimlach op het veld. De matige vorm van PSV heeft daar alles mee te maken: de Eindhovenaren spelen na de winterstop geen Europees voetbal meer en ook in de competitie draait het niet.

Het teleurstellende gelijke spel tegen FK Rostov was de zoveelste sportieve deceptie dit seizoen. Volgens Brenet was het spel van zijn team simpelweg niet goed genoeg tegen de Russen. "Of het saai is voor het publiek? Ja, en voor onszelf ook", vertelt Brenet in het Eindhovens Dagblad. "Je wilt altijd drie punten meenemen en hoge uitslagen neerzetten. Dat verwacht iedereen van PSV, maar het lukt te vaak niet."

Zaterdagavond neemt PSV het in eigen stadion op tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles. Dan wil de ploeg van trainer Phillip Cocu koste wat kost sportieve revanche nemen na de wedstrijd tegen Rostov. "We hebben het als team verwerkt. Ik blijf daarbij mezelf, lach graag en probeer ook iets aan mijn teamgenoten mee te geven. Iedereen moet elkaar blijven oppeppen en erin blijven geloven. Over het spel moeten we veel met elkaar praten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner