10.12.2016 16:07

"Hij is in Denemarken nu de nieuwe grote ster"

Kasper Dolberg krijgt opnieuw de kans bij Ajax. De aanvaller heeft een basisplaats in het duel met FC Utrecht, maar weet niet te scoren. (02-10-2016)
Kasper Dolberg krijgt opnieuw de kans bij Ajax. De aanvaller heeft een basisplaats in het duel met FC Utrecht, maar weet niet te scoren. (02-10-2016)

FC Twente neemt het zondag in eigen stadion op tegen Ajax. Verdediger Joachim Andersen weet wie hij goed in de gaten moet houden: landgenoot Kasper Dolberg. De mandekker van FC Twente speelde in de jeugd al eens tegen de spits van Ajax.

Andersen speelt sinds de zomer van 2013 voor FC Twente, nadat hij overkwam van FC Midtjylland. De twintigjarige verdediger is onder de indruk van landgenoot Dolberg, die dit seizoen is doorgebroken in het eerste elftal van Ajax. Maar dat het zo snel zou gaan, had Andersen niet verwacht. "Hij was in Denemarken al goed, anders word je op jonge leeftijd ook niet opgehaald door Ajax", legt Andersen uit aan TC Tubantia. "Maar dat hij zo snel zo goed zou worden, is wel heel bijzonder."

Ook in Denemarken wordt vol bewondering gekeken naar de goede prestaties van Dolberg in de Eredivisie. De spits was dit seizoen al goed voor acht treffers. Volgens Andersen wordt Dolberg in Denemarken gezien als een verlosser. "Hij is in Denemarken nu de nieuwe ster. De mensen volgen hem op de voet, maar dat komt ook omdat ze in Denemarken van oudsher gek zijn van Ajax", legt de verdediger van FC Twente uit. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner