10.12.2016 16:41

Gullit zet vraagtekens bij keuzes van Guardiola

Volgens Ruud Gullit moet Pep Guardiola niet doorslaan in zijn tactische plannen. De coach van Manchester City is dit seizoen nog zoekende naar zijn ideale basiselftal en gooit met regelmaat zijn opstelling helemaal om. Niet slim volgens Gullit.

Guardiola is sinds afgelopen zomer actief als manager van The Citizens, maar kan de hoge verwachtingen vooralsnog niet helemaal waarmaken. "Hij is een tactisch genie, maar daar kan je ook in doorslaan", vertelt Gullit in gesprek met de BBC. "Hij zet de ene keer drie en de andere keer vier verdedigers in zijn elftal. En zeker drie spelers staan iedere week wel op een andere positie. Het wordt teveel van het goede."

"Uiteindelijk zal hij een basis vinden en daarop voortborduren", vervolgt Gullit. "Maar dat is hem tot nu toe nog niet gelukt bij City. Vooral achterin is het zoeken voor hem." De oud-trainer van onder meer Chelsea en Feyenoord heeft wel begrip voor de frustraties van Guardiola. "Als je zoveel kansen krijgt, maar die als ploeg niet afmaakt is dat heel frustrerend." Zaterdagavond neemt Manchester City, dat vierde staat in de Premier League, het in een uitwedstrijd op tegen landskampioen Leicester City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner