10.12.2016 16:54

'Bazoer mondeling akkoord met VfL Wolfsburg'

Riechedly Bazoer maakt naar verluidt in januari de overstap naar VfL Wolfsburg. Volgens De Telegraaf tekent de middenvelder een contract voor de duur van 4,5 jaar in Duitsland. Wolfsburg betaalt rond de twaalf miljoen euro aan Ajax.

Zaterdag werd al bekend dat Bazoer afgelopen week gesprekken heeft gevoerd met Wolfsburg. Het management van de twintigjarige middenvelder zou nu een mondeling akkoord hebben bereikt over een meerjarige verbintenis bij de club uit de Bundesliga. Bazoer is bij Ajax niet langer verzekerd van een basisplaats onder Peter Bosz. Volgens De Telegraaf maakt de rechtspoot vanaf 1 januari de overstap naar Wolfsburg en tekent hij een contract tot medio 2021.

Aan belangstelling voor Bazoer was naar verluidt geen gebrek. Er zouden twintig clubs in de markt zijn geweest voor de middenvelder van Ajax. Ook Juventus en Everton zagen wel brood in de komst van Bazoer, maar lijken nu naast de geboren Utrechter te grijpen. Bij Wolfsburg treft Bazoer Jeffrey Bruma, die afgelopen zomer overkwam van PSV, en Ton Lokhoff, die als assistent-trainer werkzaam is bij de Duitse club.

Bazoer maakte in oktober 2012 de overstap van PSV naar Ajax en debuteerde in december 2014 voor de Amsterdammers. Onder Frank de Boer was de middenvelder afgelopen seizoenen verzekerd van een plek in de basis, maar sinds de komst van Bosz zit Bazoer vooral op de bank. Een winterse transfer komt dan ook niet geheel onverwacht. De middenvelder speelde in totaal 51 Eredivisie-wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor zes doelpunten. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner