10.12.2016 20:38

Vardy op schot voor Leicester tegen Man City

Jamie Vardy heeft zaterdag weer eens van zich laten horen bij Leicester City. De spits had met drie doelpunten een groot aandeel in de verrassend hoge zege op Manchester City: 4-2.

Vardy had sinds 10 september niet meer gescoord voor de regerend kampioen. De Engelsman verbeterde vorig seizoen nog een record van Ruud van Nistelrooij door in elf duels op rij te scoren. Manchester City is even het spoor bijster in de Premier League. Het elftal van trainer Pep Guardiola leed vorige week al een pijnlijke nederlaag tegen Chelsea (3-1).

Leicester City leidde binnen vijf minuten met 2-0, met dank aan treffers van Vardy en Andy King. Vardy trof voor rust nog een keer doel en tekende in de 79e minuut ook voor de 4-0. Aleksandar Kolarov benutte in de slotfase een vrije trap voor de bezoekers. Het was het eerste schot op doel van Manchester City. In de slotminuut bepaalde Nolito de eindstand op 4-2.

Chelsea kan zondag een voorsprong van zeven punten op Manchester City nemen. De formatie moet daarvoor op Stamford Bridge van West Bromwich Albion.