10.12.2016 21:46

Larsson schiet Heerenveen voorbij Excelsior

SC Heerenveen heeft zaterdagavond voor eigen publiek van Excelsior gewonnen. Sam Larsson maakte beide doelpunten voor de thuisclub uit Friesland (2-1).

De wedstrijd startte van beide kanten slordig. De thuisploeg oogde onzeker en leed veelvuldig balverlies. Excelsior kreeg hierdoor vertrouwen en wist meer strijd en passie in het duel te gooien. Met name Nigel Hasselbank was de eerste helft een plaag voor de defensie van Heerenveen. Aan het einde van de eerste helft had scheidsrechter Pol van Boekel een aandeel in het verloop van de wedstrijd. Lucas Bijker beschermde zichzelf bij een voorzet, maar kreeg de bal tegen zijn hand geschoten. Van Boekel gaf daarvoor een strafschop.

Het was niet verrassend dat de beste man bij Excelsior, Hasselbaink, achter de bal ging staan om de strafschop binnen te schieten. Dit deed hij dan ook feilloos en daarmee bracht de aanvaller de Rotterdammers op een 0-1 voorsprong in de 43e minuut. Vlak voor rust kreeg ook Bas Kuipers de bal op de hand in het strafschopgebied van Excelsior. Helaas voor Heerenveen zag de scheidsrechter dit niet en wuifde het weg. Beide teams gingen de rust in met een 0-1 stand.

Na rust waren de rollen volledig omgedraaid. Heerenveen kwam sterk uit de kleedkamer en Sam Larsson bracht de thuisploeg in de 48e minuut op gelijke hoogte (1-1). Vervolgens kwam Excelsior niet goed meer onder de druk van de Friezen uit. Het zorgde er ook voor dat Excelsior zich verdedigend ging opstellen en tevreden was met het behalen van een punt in het Abe Lenstra Stadion. Daar stak Larsson een stokje voor. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg Larsson het meer en meer op zijn heupen en speelde hij zich tot man van de wedstrijd met mooie passes en beslissende acties. Hij tekende dan ook voor zijn tweede doelpunt in de 78e minuut vanuit een vrije trap.

Heerenveen speelt komende week tegen de IJsselmeervogels voor de KNVB beker en mag dan volgende week naar Tilburg afreizen om een duel met Willem II te spelen. Excelsior komt niet meer uit in de KNVB beker en speelt volgende week thuis tegen NEC Nijmegen.