11.12.2016 10:34

Ajax-huurling treurt na gemiste kansen bij PEC

Queensy Menig verlaat treurend het veld. De aanvaller van PEC Zwolle mist een paar opgelegde kansen tegen Willem II. (10-12-2016)

Queensy Menig was na afloop van het duel tussen PEC Zwolle en Willem II schuldbewust. De aanvaller van PEC kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar benutte er geen. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 0-0.

"Ik neem het mezelf kwalijk dat ik niet heb gescoord", verzuchtte Menig na afloop in gesprek met De Stentor. De 21-jarige huurling van Ajax kreeg voor rust twee grote kansen, maar was onzorgvuldig in de afronding. "Ik had er zeker eentje moeten maken. Ik ga alleen op de keeper af, maar twijfel te lang en zag de keeper te laat komen. Dat is zuur, want nu blijven we in de problemen en dat was niet nodig geweest."

PEC kent een moeizaam seizoen en speelde, na een aardige eerste helft, erg zwak in het tweede bedrijf. De ploeg van trainer Ron Jans mocht doelman Mickey van der Hart dankbaar zijn. De sluitpost moest enkele keren handelend optreden, maar hield zijn doel schoon. "Maar na rust bloedde de wedstrijd ook dood", laat Menig weten. "We hadden wat meer verdiend, vind ik." Door het gelijke spel tegen Willem II blijft PEC onder de degradatiestreep staan.