11.12.2016 13:36

Kuwas slachtoffer voor terugkerende Te Wierik

Mike te Wierik (r.) springt hoger dan Fran Sol (l.) en wint het kopduel tijdens de wedstrijd Heracles Almelo - Willem II. (14-08-2016)
Mike te Wierik (r.) springt hoger dan Fran Sol (l.) en wint het kopduel tijdens de wedstrijd Heracles Almelo - Willem II. (14-08-2016)

Heracles Almelo begint zondagmiddag weer met Mike te Wierik in de basis in het uitduel met FC Utrecht. Hij was gelijk de inspiratie voor een defensieve ingreep van John Stegeman, die Brandley Kuwas passeert.

De van een blessure teruggekeerde verdediger lijkt in een verder vrij defensief ingesteld elftal ingezet te worden. De vier mannen die de afgelopen weken de defensie vormden, blijven gewoon staan in De Galgenwaard. Voorin is wel een wijziging zichtbaar, want Heracles begint met slechts Samuel Armenteros en Brahim Darri in de basis. Kuwas, die de laatste tijd in een wat mindere vorm verkeert, begint op de bank. Na enig geschuif zal de formatie van de Heraclieden wellicht niet erg verdedigend zijn, maar zeker is wel dat het team van defensiever zal denken.

De Utrechtse thuisploeg begint met een onaangepast elftal aan de clash met Heracles. Er is geen enkele reden om iets aan te passen voor Erik ten Hag, die over dezelfde spelers beschikt als de laatste weken. Daarin is de vorm erg goed. De elf mannen die vorige week een 0-2 zege bewerkstelligden op bezoek bij ADO Den Haag, mogen een soortgelijk kunstje uitvoeren tegen Heracles. De aanval bestaat weer uit het steeds beter klikkende duo Sébastien Haller en Richairo Živković, met Nacer Barazite daarachter. Ook bij de centrumverdediging, bestaande uit Willem Janssen en Ramon Leeuwin, worden steeds minder vraagtekens gezet.

Het duel is vanaf 14.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner