11.12.2016 14:44

Hattrick Mertens helpt Napoli aan driepunter

SSC Napoli heeft zondagmiddag geen spaan heel gelaten van Cagliari. Mede door een hattrick van Dries Mertens won de club uit Napels met liefst 0-5 in het Sant'Elia. Napoli stijgt door de zege naar de vierde plaats in de Serie A.

Na iets meer dan een halfuur spelen nam Mertens het openingsdoelpunt voor zijn rekening. De Italiaanse grootmacht leek met een 0-1 voorsprong de rust in te gaan, maar Marek Hamšík zette in de slotminuut van de eerste helft ook de 0-2 op het scorebord. Na rust maakte Napoli nog drie doelpunten. Nadat Piotr Zieliński had gescoord, sloeg Mertens twee keer toe. Een kwartier voor tijd kreeg de Belg een publiekswissel van trainer Maurizio Sarri.

De drie clubs die boven Napoli staan, Juventus, AS Roma en AC Milan, hebben een wedstrijd minder gespeeld dan de club uit Napels. Juventus neemt het later op de zondag op tegen Torino, AS Roma en AC Milan treffen elkaar maandag.