11.12.2016 18:22

Sevilla FC wint van Celta door hattrick Iborra

Sevilla heeft de achterstand op FC Barcelona in de Spaanse voetbalcompetitie weer tot een punt verkleind. Het elftal van trainer Jorge Sampaoli versloeg zondag Celta de Vigo met 0-3 en herstelde zich daarmee van de nederlaag bij Granada van vorig weekeinde.

Invaller Iborra maakte een hattrick. De middenvelder, die aan het begin van de tweede helft in het veld kwam, opende in de 51e minuut de score. De andere twee treffers vielen in de 84e en 92e minuut. Het laatste doelpunt kwam voort uit een strafschop. Sevilla staat door de overwinning op 30 punten, zodat de verschillen bovenin gelijk blijven. Koploper Real Madrid (37 punten) en nummer twee FC Barcelona (31 punten) wonnen zaterdag allebei al.

Bij Celta de Vigo kwam oud-Feyenoorder John Guidetti halverwege de tweede helft als invaller in het veld. Zijn club, die zich donderdag achter Ajax verzekerde van een plaats in de volgende ronde van de Europa League, blijft elfde in La Liga met 21 punten.