11.12.2016 19:39

Bosz: "Niet doen of er iets aan de hand is"

Ajax ging zondagmiddag in de slotminuten onderuit tegen FC Twente (1-0), waardoor het de achterstand op koploper Feyenoord ziet vergroten naar drie punten. Ajax-trainer Peter Bosz vond de nederlaag zeer onnodig.

"Twente heeft op zich een goede ploeg en we wisten dat het een moeilijke uitwedstrijd zou worden. Wij creëerden weinig en zij ook, dus het is onnodig om te verliezen", aldus Bosz in gesprek met FOX Sports. 

Ajax kwam maar moeilijk tot uitgespeelde kansen in Enschede. Twente loerde op de counter en liet de Amsterdammers het spel maken, maar daar had Ajax het moeilijk mee. "Je weet dat ze zich ver terugtrekken en dat ze met een dubbele dekking op de vleugels spelen. Dan staat er dus ergens anders iemand vrij, die moet je zien te bereiken."

Vlak voor tijd besliste Mateusz Klich de wedstrijd vanaf de strafschopstip, waardoor Ajax averij oploopt in de titelstrijd. Volgens Bosz is er nog geen man overboord. "We lijden vandaag onze eerste nederlaag in tijden en dat is niet goed, maar we moeten nu niet ineens gaan doen alsof er iets aan de hand is. De punten zeggen mij nu niet zoveel. Er zijn nog zeventien wedstrijden te spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner