11.12.2016 20:13

Rafael van der Vaart poseert met het shirt van zijn nieuwe club. De middenvelder heeft kort daarvoor een eenjarig contract bij FC Midtjylland getekend. (10-08-2016)

Rafael van der Vaart heeft zondagavond in de topper Brøndby IF en FC Midtjylland het net weten te vinden. De Nederlander zorgde vlak voor rust voor de gelijkmaker, maar Brøndby ging er toch met de zege vandoor (2-1).

Na een mislukt seizoen bij Real Betis, tekende Van der Vaart afgelopen zomer voor één seizoen bij Midtjylland. Het dienstverband is nog geen enorm succes. De middenvelder mocht tot dusverre tien keer in de basis beginnen, maar haalde in geen van die wedstrijden het laatste fluitsignaal.

De 109-voudig international begon zondagavond tegen Brøndby opnieuw in de basis, wat hij beloonde met een treffer. Vlak voor rust draaide Van der Vaart in het strafschopgebied naar zijn gevreesde linkerbeen en schoot hij knap raak. Bekijk hier de beelden van het doelpunt: