12.12.2016 20:12

Cristiano Ronaldo wint Ballon d'Or wederom

De 61e editie van de Gouden Bal is gewonnen door Cristiano Ronaldo. De Portugees in dienst van Real Madrid wint de prestigieuze prijs voor de vierde keer in zijn carrière, hij hield onder anderen Lionel Messi achter zich. De prijs wordt overigens niet meer gesteund door de FIFA.

De voetbalbond en France Football werkten sinds 2010 samen om de beste speler van de wereld te kiezen, maar vanaf dit jaar scheidden de wegen van het Franse voetbalblad en de wereldvoetbalbond. De opzet is zodanig veranderd dat dit jaar alleen journalisten mochten stemmen. In de voorgaande jaren werden de stemmen van bondscoaches en aanvoerders van landenteams ook meegenomen in de telling.

Cristiano Ronaldo werd door journalisten gekozen vanwege een uiterst succesvol jaar op twee gebieden. Niet alleen won hij met Real Madrid de Champions League, afgelopen zomer won hij met Portugal het Europees kampioenschap in Frankrijk. Cristiano Ronaldo viel in de finale al snel geblesseerd uit, maar had in de tocht naar de eindstrijd een belangrijk aandeel voor de nationale ploeg.

Na de jaarwisseling kiest de FIFA de beste speler in een uitverkiezing genaamd FIFA's best. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner