12.12.2016 20:58

Standard Luik verplicht om fans mee te nemen

Standard Luik mag als club niet zomaar beslissen om geen uitfans meer mee te nemen voor het resterende deel van het seizoen. Dit heeft het raad van bestuur van de Belgische Pro League maandag besloten. Standard Luik na maatregelen nadat de wedstrijd tegen Sporting Charleroi werd gestaakt.

Fans van Standard Luik gooiden diverse objecten op het veld en ook na een waarschuwing gingen de ongeregeldheden door in de uitwedstrijd. Het duel werd definitief gestaakt en Standard Luik wacht mogelijk een zware straf in de Eerste Klasse. Om verdere incidenten te voorkomen besloot de club dat het geen uitfans meer meenam naar de resterende uitwedstrijden, maar dat is Standard Luik verboden.

De Pro League is bang dat uitfans zich in de toekomst gaan mengen met het thuispubliek, wat gevaarlijkere situaties kan opleveren, omdat de toezicht op zulke momenten niet volledig kan zijn. De regels voor uitfans zijn wel strikter geworden, zo mag er alleen nog maar gebruik gemaakt worden van combiregeling, waarbij er tickets op naam worden verkocht. Standard Luik werd afgelopen week door Ajax uitgeschakeld in de Europa League, in de Eerste Klasse staat de club zevende.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner