12.12.2016 21:12

Ronaldo bedankt team na vierde Gouden Bal

Met een grote glimlach bedankte Cristiano Ronaldo maandagavond zijn teamgenoten van Real Madrid en Portugal. Hij heeft zijn vierde Ballon d'Or in zijn carrière te danken aan zijn medespelers, zo stelt de steraanvaller.

Hij werd maandagavond voor de vierde keer in zijn carrière uitgeroepen door beste speler van de wereld. "Ik werk altijd keihard om de beste te zijn en breng vele offers", spreekt hij in een interview met organisator France Football. "Deze trofee is heel belangrijk voor me. Ik had nooit verwacht dat ik deze prijs vier keer zou winnen. Het team komt echter altijd op de eerste plaats. Zonder Real Madrid en de Portugese nationale ploeg had ik nooit de Gouden Bal kunnen pakken."

Cristiano Ronaldo won met Real Madrid de Champions League, terwijl hij met Portugal het Europees kampioenschap in Frankrijk won. "Een prijs met de nationale ploeg ontbrak nog op mijn erelijst. De EK-winst is onvergetelijk, maar ik denk ook met genoegen terug aan de eindzege in de Champions League. Het verschil is wel dat Real Madrid eraan gewend is prijzen te pakken. Portugal daarentegen had nog nooit iets belangrijks gewonnen. De EK-winst was extra bijzonder, een beetje te vergelijken met mijn eerste Gouden Bal in 2008."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner