12.12.2016 23:03

Atlético Madrid loopt averij op bij Villarreal

Villarreal heeft in de achtervolging op de top drie in de Spaanse voetbalcompetitie Atlético Madrid een pijnlijke nederlaag toegebracht. De ploeg won in eigen huis met 3-0 van de Madrilenen en klom daardoor naar de vierde plek op de ranglijst. Atlético zakt weg naar de zesde plaats.

Het werd een pijnlijke avond voor de ploeg van coach Diego Simeone in Villarreal. Door een zeldzame fout in de verdediging van Atlético kon Manu Trigueros in de 28e minuut de 1-0 op het scorebord zetten. Tien minuten later maakte Jonathon Dos Santos er in de rebound zelfs 2-0 van. Het werd voor rust nog erger voor de bezoekers. Doelman Jan Oblak moest zich geblesseerd laten wisselen, nadat eerder al Tiago was afgehaakt. In de blessuretijd van de tweede helft bracht Roberto Soriano de eindstand op 3-0.

Atlético lijkt door de vierde nederlaag al vroegtijdig af te haken in de Spaanse titelstrijd. De ploeg van Simeone heeft al twaalf punten minder dan stadgenoot Real Madrid.