14.12.2016 15:03

Birmingham zet succesvolle coach op straat

Birmingham City-trainer Gary Rowett staat langs de lijn tijdens het competitieduel met Aston Villa (30-10-2016).
Birmingham City-trainer Gary Rowett staat langs de lijn tijdens het competitieduel met Aston Villa (30-10-2016).

Birmingham City heeft per direct afscheid genomen van trainer Gary Rowett. De club is bezig aan een goed seizoen in de Championship (tweede niveau), waardoor het ontslag van Rowett opmerkelijk is. De nieuwe eigenaar denkt namelijk dat Birmingham City beter af is zonder de coach.

Birmingham City won dinsdagavond met 2-1 van Ipswich Town en staat op dit moment op de zevende plaats in de Championship. The Blues hebben - net als nummer zes Sheffield Wednesday - 34 punten. De nummers drie tot en met zes spelen aan het einde van het seizoen play-offs om promotie naar de Premier League, terwijl de nummers één en twee rechtstreeks promoveren naar het hoogste niveau in Engeland. Vorig seizoen eindigde Birmingham City, met Maikel Kieftenbeld in de gelederen, als nummer tien in de Championship.

"Het was geen makkelijk beslissing", zegt Birmingham City in een statement op de officiële clubsite. "Het bestuur wil Gary en de technische staf bedanken voor hun inzet en wenst hen veel succes in de toekomst. Gary heeft onder moeilijke omstandigheden goed gepresteerd. Hij is altijd professioneel geweest en het doet ons dan ook pijn om afscheid van hem te nemen. Desondanks wil de nieuwe eigenaar Trillion Trophy Asia Limited (TTAL) benadrukken dat de club een mooie toekomst tegemoet gaat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner