15.12.2016 18:38

Boere: "Misschien bij Ajax moeten blijven"

Tom Boere is zichtbaar tevreden na de 4-2 overwinning van FC Oss op Jong FC Utrecht. (25-11-2016)
Tom Boere is zichtbaar tevreden na de 4-2 overwinning van FC Oss op Jong FC Utrecht. (25-11-2016)

Tom Boere lijkt dit seizoen niet af te stoppen in de Jupiler League. De spits is topscorer van de competitie met op dit moment al twintig doelpunten. De laatste negen wedstrijden was Boere telkens trefzeker voor FC Oss.

De 24-jarige aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar maakte van daaruit de transfer naar AA Gent. "Op dat moment had ik een half jaar in Jong Ajax gespeeld. Ik maakte veel goals en voelde me goed. Met het eerste ging het toen op en af. Er mochten veel jongens uit de jeugd meetrainen en doorstromen. Dat was voor mij niet aan de orde, terwijl ik bij de beloftes wel mijn doelpunten maakte. Uiteindelijk kwam de interesse van mijn oude club Gent", vertelt Boere aan Voetbal International.

"Dat voelde heel goed. Ik had het gevoel: dit is een goede stap voor mij. Je bent jong, negentien jaar. Misschien had ik achteraf wel langer bij Ajax moeten blijven. Ongeduldig? Ja, dat zou je zo kunnen zeggen." Uiteindelijk hoopt Boere eenzelfde soort weg te bewandelen als Vincent Janssen. "Wie droomt daar niet van? Dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar er is nu totaal geen concrete interesse. Ik wil het seizoen afmaken bij Oss."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner