15.12.2016 19:52

AZ beloont doorgebroken Bakker met contract

Justin Bakker (r.) ziet Koen Bosma (l.) op de hielen tijdens de Tweede Divisie-wedstrijd Jong AZ - AFC. (16-10-2016)
Justin Bakker (r.) ziet Koen Bosma (l.) op de hielen tijdens de Tweede Divisie-wedstrijd Jong AZ - AFC. (16-10-2016)

Justin Bakker is verzekerd van een toekomst bij AZ. De centrum verdediger in maart achttien geworden, heeft een nieuw contract bij de Alkmaarders getekend. Hij ligt nu tot medio 2020 vast bij de club waar hij uit de jeugdopleiding komt.

Voor Bakker is het een beloning van een vooralsnog goed seizoen. Hij miste voor Jong AZ nog geen minuut in de Tweede Divisie, waar de beloftenploeg van AZ momenteel bovenaan staat. Hij kreeg zeventien basisplaatsen en werd geen enkele keer naar de kant gehaald. In de duels pakte hij drie gele kaarten, scoren deed Bakker nog niet.

"Justin is verdedigend en met name opbouwend sterk. Er zijn weinig spelers met zo’n gevoelige trap als hij. We verwachten dat hij zich de komende jaren verder ontwikkelt en aansluiting vindt bij het eerste elftal", stelt directeur voetbalzaken Max Huiberts op de clubwebsite van AZ. Bakker zelf is ook tevreden met zijn nieuwe verbintenis in Alkmaar.

"Dit is super mooi. Ik heb er hard voor gewerkt en dit is ook mijn doel geweest. Nu hoop ik zo snel mogelijk in het AFAS Stadion te mogen spelen. Tegen ASWH (in de achtste finale van de KNVB beker, red.) zat ik al op de bank, dat was mooi. Dat was al een bekroning op mijn seizoen tot nu toe."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner