15.12.2016 21:48

Bosz sarcastisch: "Dit maakt veel duidelijk"

Donny van de Beek (m.) baalt flink na een tegendoelpunt van Ajax in de KNVB beker tegen SC Cambuur. (15-12-2016)
Donny van de Beek (m.) baalt flink na een tegendoelpunt van Ajax in de KNVB beker tegen SC Cambuur. (15-12-2016)

Peter Bosz liet enkele spelers, die bij Ajax normaal gesproken buiten de boot vallen sinds zijn komst naar Amsterdam, opdraven voor de bekerwedstrijd tegen SC Cambuur, maar de Eredivisionist verloor. Voor Bosz een bevestiging van eerdere keuzes.

Spelers als Kenny Tete en Mitchell Dijks zijn tegenwoordig geen basisspelers meer bij Ajax, Bosz kiest voor andere namen. Tegen SC Cambuur ging het echter niet goed, vooral in de eerste helft. Bosz trekt dan ook zijn conclusies. "Dat het slecht was, was duidelijk. Ik zag dingen niet goed gaan, wat voor mij weer veel duidelijk maakt", stelt de trainer van Ajax voor de camera van FOX Sports.

"We speelden heel slecht. We waren slap in de duels, speelden in een laag tempo, waardoor je het over jezelf afroept. We hadden vandaag geen recht op de overwinning, SC Cambuur des te meer." Door de nederlaag ligt Ajax uit de beker en heeft de ploeg nu al twee duels op rij verloren. "Dit is een slechte week, laten we hopen dat PSV daar buiten valt", kijkt Bosz naar aankomende zondag, als Ajax tegenover PSV staat in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner