15.12.2016 20:52

Viergever na uitschakeling: "Gewoon schande"

Nick Viergever was duidelijk over de uitschakeling van zijn club Ajax door eerstedivisionist SC Cambuur in het toernooi om de KNVB beker. "Een schande, ik heb er geen ander woord voor", sprak de verdediger donderdag bij FOX Sports. Viergever was een van de weinige routiniers in het jonge elftal waarmee trainer Peter Bosz aan de klus in Leeuwarden was begonnen. Na een 2-0 achterstand bij rust verloren de Amsterdammers met 2-1.

"Het was zo'n slappe hap de eerste helft", mopperde Viergever. "Zij klappen er vol op en wij creëren geen enkele kans. Na rust werd het wel iets beter. We scoorden redelijk op tijd, kregen ook een paar kansjes maar het was allemaal heel matig."

De aanvoerder was vooral verbaasd. "Het is totaal niet des Ajax dit seizoen. We zitten er steeds kort op. Met alle respect: van dit soort tegenstanders mag je niet verliezen." Zondag wacht PSV, in het laatste competitieduel voor de winterstop. Viergever: "Het bekertoernooi staat daar los van, maar als je zo begint heb je tegen PSV niets te vertellen. Dit moet een les zijn."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner