16.12.2016 09:22

Van der Sar: "Steeds die drempel gemist in CL"

Ajacied Matthijs de Ligt (l.) zit Orlando Sá (r.) van Standard Luik op de huid. (08-12-2016)
Ajacied Matthijs de Ligt (l.) zit Orlando Sá (r.) van Standard Luik op de huid. (08-12-2016)

Edwin van der Sar is ondanks de huidige prestatie van Ajax in de Europa League van mening dat de Amsterdammers het beter moeten doen in Europa. Ajax wist zich met vier overwinningen en twee gelijke spelen te plaatsen voor de volgende ronde.

"Je moet over een drempel. We hebben steeds die drempel gemist in de Champions League, steeds als derde geëindigd eigenlijk. In de Champions League moet je steeds bij de laatste 32 of laatste zestien komen. Je moet niet zeggen, geluk afdwingen. Maar ik vind wel dat er beter gepresteerd moet en kan worden in Europa. We hebben een grote naam. We hebben talent en kwaliteit in onze selectie. Europa is wel een speerpunt voor iedereen in de organisatie", vertelt de directeur aan AT5.

"Kampioen worden is de eerste vereiste, maar om Ajax weer op de kaart te krijgen heb je Europese prestaties nodig. De Europese campagne van vorig jaar was echt dramatisch. We hebben toen wedstrijden verloren tegen clubs waartegen dat echt niet mag gebeuren. We zijn blij dat deze campagne redelijk succesvol is. In een mooie poule was plaatsing na vier wedstrijden al een feit." Ajax speelde tegen Standard Luik, Celta de Vigo en Panathinaikos.

"Laten we eerst maar eens zorgen dat we ver komen in de Europa League. Als we weer een keer kampioen worden, kunnen we die stap maken in de Champions League, als je de voorronde overleeft. De route wordt wel langer. We raken de vaste Champions League-plek kwijt, omdat we op dit moment land nummer dertien zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner