17.12.2016 12:10

Bosz: "Aantrekkelijk voetbal richting succes"

In Europa gaf Ajax dit seizoen het juiste voorbeeld door zich ongeslagen te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. Peter Bosz denkt dat het Nederlandse voetbal via pure lef aan niveau kan winnen.

De Ajax-trainer laat in een uitgebreid interview met de Volkskrant weten dat hij de amusementswaarde van zijn wedstrijden belangrijk vindt. "Ik hoop voetbal te spelen dat supporters aanspreekt. Mijn hele trainersleven heb ik een idee van voetbal waarnaar ik graag kijk. Dat is waar het uiteindelijk om draait. Dan zeggen veel mensen: winnen. Maar dat is onderdeel van het amusement. Supporters willen winnen, succes. Maar ze willen ook worden vermaakt met aantrekkelijk voetbal."

"Ik kies voor aantrekkelijk voetbal op de weg naar succes. Het is aan ons om te zorgen dat aantrekkelijk, aanvallend voetbal ook tot succes kan leiden. Zo zijn we toch ook groot geworden in Nederland. Wij zijn in Nederland op een bepaalde manier heel succesvol geweest. Dat is gekomen, bij deze club, toen Michels anders ging denken over bijvoorbeeld professionalisme."

"Ze (Michels en Johan Cruijff, red.) durfden anders te denken. Dat is de kracht geweest van dat hele kleine voetballandje. Als wij nu achter landen aanlopen die alleen vanuit de omschakeling voetballen, verliezen we het altijd, ook omdat we bij de clubs minder geld hebben. Dat moeten we juist niet doen. Ik denk dat we gewoon moeten durven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner