17.12.2016 12:21

Fortuna Sittard ontslaat trainer Van Dael

Fortuna Sittard-trainer Ben van Dael coacht zijn spelers tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, tegen Achilles'29. (05-08-2016)
Fortuna Sittard-trainer Ben van Dael coacht zijn spelers tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, tegen Achilles'29. (05-08-2016)

In de winterstop moet Fortuna Sittard op zoek naar een nieuwe trainer. De club uit de Jupiler League heeft Ben van Dael zaterdagochtend ontslagen na matige prestaties in de afgelopen weken. Fortuna Sittard staat momenteel zeventiende, maar degradatie komt niet echt in de buurt. De club verloor de laatste wedstrijd voor de winterstop met 0-4 van FC Den Bosch.

De Limburgers hebben mazzel dat Achilles'29 dit seizoen niet meekomt en dat er maar één ploeg rechtstreeks degradeert uit de Jupiler League. Achilles'29 pakte nog maar vijf punten in negentien wedstrijden en lijkt hekkensluiter te worden. Fortuna Sittard voetbalde vijftien punten bij elkaar, maar op het tweede voetbalniveau is al negen wedstrijden op rij niet meer gewonnen.

De laatste driepunter van de formatie uit Limburg dateert alweer van 14 oktober, toen VVV-Venlo op knappe wijze met 2-0 werd verslagen. Van Dael wordt verantwoordelijk gehouden voor de matige prestaties, hij werd met Fortuna Sittard ook al in de eerste ronde van de KNVB beker uitgeschakeld door de amateurs van Spakenburg. Omdat het nu winterstop is, heeft de club geen tijdelijke vervanger aangesteld.

Van Dael was lang trainer van het beloftenelftal van VVV-Venlo en stond in Sittard voor het eerst zelfstandig voor de groep van een profclub. Afgelopen zomer verlengde de 51-jarige trainer zijn contract nog met enkele jaren. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner