18.12.2016 11:01

Ziyech wil verliezen 'rechtzetten' tegen PSV

Hakim Ziyech kan niet wachten tot de aftrap van de kraker tussen Ajax en PSV zondagmiddag. De middenvelder van de Amsterdammers is er alles aan gelegen om de Eindhovenaren te verslaan.

"Een interessante wedstrijd voor beide ploegen. PSV heeft de laatste wedstrijd gewonnen, maar ze kenden ook een serie waarin ze veel gelijk speelden", vertelt Ziyech in gesprek met de NOS. "Die laatste wedstrijd heeft hen veel vertrouwen gegeven. Wij verloren van Twente en Cambuur. Wij moeten zeker wat rechtzetten. Ze hebben snelle mensen. Wij móeten en het gat met PSV vergroten. Anders komen zij ook te dichtbij. Dat moeten we niet hebben."

Het is voor de aanvallende middenvelder geen makkelijke stap geweest, van FC Twente naar Ajax. "Het is wel even een tandje bijschakelen. Of ik meer m'n best moet doen? Dat ook. De concurrentie is groot bij zo'n club. Ik moet meer arbeid leveren dan ik bij Twente deed. Dat is voor iedere speler wel goed." Ziyech neemt ook nog even de tijd om wat recht te zetten. "Ik ben niet zo'n prater, ik ben meer van het doen. Er wordt van mij gezegd dat ik laconiek ben en ingewikkeld, maar als je me kent weet je dat dat niet zo is", besluit Ziyech zijn relaas.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner