18.12.2016 16:40

Cambuur geeft bekerstunt geen goed vervolg

SC Cambuur heeft zondagmiddag de bekerstunt tegen Ajax (2-1) geen goed vervolg kunnen geven. De Leeuwarders kwamen op bezoek bij RKC Waalwijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

In het Mandemakers Stadion was het SC Cambuur dat in de beginfase de boventoon voerde, maar RKC Waalwijk nam door een rake strafschop van Pieter Langedijk de leiding. Martijn Barto, die midweeks twee keer scoorde tegen Ajax, zette de 1-1 op het scorebord. In de tweede helft gebeurde hetzelfde als voor rust. Johan Voskamp zette RKC weer op voorsprong, via Sander van de Streek kwamen de Leeuwarders weer op gelijke hoogte.

De Friese club zou bij een zege in Waalwijk de zesde plaats overnemen van Jong PSV, maar blijft door het gelijkspel steken op de negende plaats. RKC Waalwijk bezet de tiende plek en heeft één punt minder dan SC Cambuur.  De Leeuwarders openen de tweede seizoenshelft met een wedstrijd tegen koploper VVV-Venlo, RKC Waalwijk gaat dan op bezoek bij Telstar.