18.12.2016 17:34

Mertens rijgt doelpunten aaneen bij Napoli

Dries Mertens is in de vorm van zijn leven. De Belgische aanvaller scoorde vorige week een hattrick tegen Cagliari en deed dat zondag tegen Torino dunnetjes over. Mertens maakte zelfs vier doelpunten en had daarmee een enorm aandeel in de 5-3 zege van Napoli tegen Torino.

De doelpunten vielen als rijpe appelen in Napels, waar Mertens na een klein kwartier spelen de score opende. Binnen tien minuten na de openingstreffer scoorde de Belg nog twee keer. Na rust kwam Torino via Andrea Belotti terug in de wedstrijd, maar Vlad Chiricheş maakte er al snel 4-1 van. De club uit Turijn scoorde nog twee keer via Luca Rossettini en Iago Falqué, Mertens maakte tussendoor zijn vierde treffer.

Napoli neemt door de overwinning de derde plaats over van AC Milan, dat zaterdag niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel tegen Atalanta Bergamo. De club uit Napels speelt donderdag zijn laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Dan staat een uitduel met Fiorentina op het programma.