18.12.2016 22:09

Niet Seedorf, maar Pereira coach in München

Niet Clarence Seedorf, maar Vitor Pereira gaat aan de slag als nieuwe trainer van 1860 München. De 48-jarige Portugees ondertekende zondag een contract voor anderhalf jaar bij de Duitse club, die uitkomt in de tweede Bundesliga. Pereira volgt de ontslagen Kosta Runjaic op als hoofdtrainer van 1860 München.

De Portugees, die eerder onder meer FC Porto en Fenerbahçe onder zijn hoede, werd al een tijdje genoemd als voornaamste kandidaat. Toen Seedorf vrijdag echter naast de Jordaanse eigenaar Hasan Ismaik op de tribune zat bij de wedstrijd tegen 1. FC Heidenheim, werd de oud-international van Oranje ook ineens gezien als mogelijke nieuwe trainer. "Hij wilde gewoon een goede wedstrijd zien", verklaarde voorzitter Peter Cassalette tegen Duitse media. Twee dagen later werd inderdaad toch Pereira benoemd tot nieuwe trainer.

Fans van 1860 München kunnen maandag kennismaken met de Portugees. Ze zijn uitgenodigd voor een lunch in een restaurant in München, waarbij ook Ismaik en Cassalette zullen aanschuiven. Vanaf 1 januari gaat de Portugees definitief aan de slag in Duitsland.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner