18.12.2016 22:42

Messi steelt de show in derby van Barcelona

FC Barcelona heeft zondag de stadsderby tegen Espanyol gewonnen. Onder aanvoering van Lionel Messi, die vooral in de tweede helft onnavolgbaar was, zegevierde de ploeg van trainer Luis Enrique in het eigen Camp Nou met 4-1. De Spaanse kampioen nestelde zich daardoor weer op de tweede plaats in La Liga, drie punten achter Real Madrid.

De koploper uit de hoofdstad kwam dit weekeinde niet in actie, vanwege verplichtingen in Japan op het WK voor clubs. Daar kroonde Real Madrid zich tot de beste club van de wereld.

In de derby van Barcelona opende Luis Suárez na bijna twintig minuten de score. De Uruguayaanse spits verdubbelde de voorsprong in de 67e minuut. Suárez tikte de bal binnen nadat Lionel Messi na een fabuleuze slalom door de defensie van Espanyol op de keeper had geschoten. Jordi Alba tekende een minuut later voor de 3-0, ook na een wervelende actie van Messi. Nadat David López iets terug had gedaan namens Espanyol, was het slotakkoord voor Messi. De Argentijn tikte de bal na een subtiel stiftje van Suárez door de benen van keeper Roberto.