19.12.2016 21:05

Rode kaart geseponeerd, Alemão ontsnapt

Vlak voor de rust van de wedstrijd VVV-Venlo - FC Eindhoven slaat de vlam in de pan. Fries Deschilder (#14) krijgt een rode kaart na een opstootje. (16-12-2016)

Met meer geluk dan wijsheid is Alemão ontsnapt aan een lange schorsing. In de wedstrijd VVV-Venlo - FC Eindhoven kreeg Fries Deschilder een rode kaart, terwijl de Braziliaanse aanvaller een klap uitdeelde tijdens een opstootje.

Vlak voor rust ging het mis in de Jupiler League-wedstrijd in Limburg, tijdens een opstootje ging één speler van de thuisploeg naar de grond. Scheidsrechter Rob Dieperink kon door de wirwar aan spelers niet goed zien wie de klap uitdeelde, maar gaf de kaart uiteindelijk aan Deschilder. Op basis van televisiebeelden heeft de KNVB deze beslissing teruggedraaid.

Omdat de situatie echter is beoordeeld door de scheidsrechter van dienst, kan de Nederlandse voetbalbond geen nieuwe straf uitdelen aan de daadwerkelijke dader. Hierdoor ontsnapt Alemão aan een fikse schorsing. FC Eindhoven verloor de wedstrijd tegen VVV-Venlo uiteindelijk met 1-0, Joey Sleegers scoorde 25 minuten voor tijd het enige doelpunt.