19.12.2016 21:32

Wormgoor verkast naar Noorse nummer twee

Vito Wormgoor behoudt het overzicht tijdens de wedstrijd Aalesunds FK - Molde FK. (14-08-2016)
Vito Wormgoor behoudt het overzicht tijdens de wedstrijd Aalesunds FK - Molde FK. (14-08-2016)

Vito Wormgoor maakt binnen de Eliteserien van Noorwegen een mooie promotie. De Nederlandse mandekker verkast van middenmoter Aalesunds FK naar SK Brann, dat dit seizoen als tweede eindigde op de ranglijst. Wormgoor tekent een contract voor drie jaar, tot het einde van 2019.

De seizoenen in Noorwegen lopen per jaar, waardoor Wormgoor de overstap naar SK Brann transfervrij kan maken. De verdediger, oud-speler van FC Utrecht, De Graafschap en ADO Den Haag, verkaste afgelopen zomer naar Noorwegen en speelde sindsdien elf competitiewedstrijden. SK Brann heeft voor komend seizoen een bredere selectie nodig, aangezien de ploeg door de tweede plek in de competitie Europees voetbal mag spelen.

De ploeg zal in het seizoen 2017/2018 uitkomen in de voorrondes van de Europa League, Wormgoor kan dan mogelijk zijn debuut maken in het Europese voetbal. In de Eredivisie kwam hij al tot 167 wedstrijden. "Met Vito hebben we een speler gevonden die nu op zijn best is, met voldoende ervaring en kwaliteiten om ervoor te zorgen dat we plezier aan hem gaan beleven", stelt de sportief directeur van SK Brann.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner