19.12.2016 22:09

MVV speelt gelijk, VVV-Venlo vier punten los

Shermaine Martina (l.) moet alles op alles zetten om Jorrit Hendrix (r.) bij te houden tijdens de wedstrijd Jong PSV - MVV. (19-12-2016)

VVV-Venlo gaat met een extra goed gevoel de winterstop in. Nadat het zelf al won in speelronde negentien, zag het concurrent MVV maandagavond punten verspelen. Op bezoek bij Jong PSV kwamen de Limburgers niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Bij de beloften van PSV speelden met Remko Pasveer, Simon Poulsen, Jorrit Hendrix en Steven Bergwijn vier spelers mee die al langer meelopen bij eerste elftallen, MVV had het dan ook moeilijk met de ploeg. De beste kans van de wedstrijd was voor Bergwijn, maar de aanvaller raakte de lat. Door het gelijkspel blijft MVV derde in de Jupiler League, het verschil met koploper VVV-Venlo bedraagt nu vier punten. Jong Ajax staat tussen de Limburgers.

De andere wedstrijd van de maandagavond ging tussen Jong FC Utrecht en SC Telstar. Beide ploegen bivakkeren in de onderste regionen van de Jupiler League, maar de beloften uit de Domstad begonnen goed aan het duel. Na twintig minuten stond het al 2-0, Gyrano Kerk en Sylla Sow scoorden. SC Telstar kwam in de tweede helft terug via Oussama Zamouri, maar verder kwam de ploeg niet. Karim Loukili miste in de laatste minuut nog een penalty voor de 3-1.

De eerstvolgende wedstrijden in de Jupiler League worden op 13 januari afgewerkt.