21.12.2016 10:02

Ajax-opponent Legia verkoopt clubtopscorer

Nemanja Nikolić viert zijn doelpunt voor Legia Warschau tegen Korona Kielce. (28-10-2016)
Nemanja Nikolić viert zijn doelpunt voor Legia Warschau tegen Korona Kielce. (28-10-2016)

Ajax hoeft in de zestiende finales van de Europa League in ieder geval niet te vrezen voor Nemanja Nikolić van Legia Warschau. De clubtopscorer is door de Poolse formatie verkocht aan Chicago Fire.

Nikolić was in de Champions League goed voor zes doelpunten, waarvan vijf in de kwalificatie. Warschau eindigde als derde in een groep met Borussia Dortmund, Real Madrid en Sporting CP. De aanvaller zet in Chicago zijn handtekening onder een driejarig contract. De Amerikaanse competitie is net ten einde.

"Met deze transfer hebben we een kampioen aan ons gebonden, een van de meest scorende speler in Europa van de laatste jaren", valt te lezen op de website van zijn nieuwe werkgever. "Nemanja is een geweldig persoon." Ook Nikolić is zeer tevreden. "Ik ben erg blij met deze overstap. Vanaf het begin van hun interesse was ik enthousiast."

De Hongaars international was in anderhalf seizoen voor Legia Warschau goed voor 41 doelpunten in 56 wedstrijden. Als international heeft de 28-jarige 23 interlands achter zijn naam staan. Bij Chicago Fire wordt hij de teamgenoot van Michael de Leeuw.

 



 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner