21.12.2016 13:30

Bayern laat Amerikaan Green vertrekken

Julian Green gaat er met de bal vandoor tijdens het bekerduel FC Bayern München - FC Augsburg (26-10-2016).
Julian Green gaat er met de bal vandoor tijdens het bekerduel FC Bayern München - FC Augsburg (26-10-2016).

Julian Green gaat FC Bayern München verlaten. De Amerikaanse aanvaller heeft een contract getekend bij VfB Stuttgart, dat het afgelopen seizoen vanuit de Bundesliga degradeerde naar de 2. Bundesliga.

Green, die de jeugdopleiding van Bayern München doorliep, heeft bij VfB Stuttgart een contract tot de zomer van 2019 getekend. De achtvoudig international van de Verenigde Staten speelde zijn gehele carrière voor Bayern München, al werd hij tijdens het seizoen 2014/2015 op huurbasis overgedaan aan Hamburger SV. Green wist bij Bayern München - en ook in Hamburg - nimmer een vaste basisplaats te veroveren. De aanvaller speelde uiteindelijk vier officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Bayern München.

"Julian kan op verschillende posities in de aanval uit de voeten", aldus technisch manager Jan Schindelmeiser op de clubsite van VfB Stuttgart. "Hij heeft bij Bayern een topopleiding gehad. We zien ontzettend veel potentie in hem. Hij is gevaarlijk voor het doel en is vanwege zijn snelheid moeilijk te bespelen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner