21.12.2016 15:31

Alemão krijgt toch schorsing aan zijn broek

Alemão kan juichen tijdens het competitieduel FC Eindhoven - NAC Breda (09-12-2016).
Alemão kan juichen tijdens het competitieduel FC Eindhoven - NAC Breda (09-12-2016).

FC Eindhoven moet het na de winterstop doen zonder de Braziliaan Alemão. De aanvaller is woensdag - na aanleiding van televisiebeelden - geschorst door de Nederlandse voetbalbond.

De KNVB heeft Alemão een schorsing van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, opgelegd. FC Eindhoven en Alemão hebben de schorsing geaccepteerd. De Braziliaan raakte afgelopen weekend tijdens het competitieduel met VVV-Venlo (1-0 nederlaag) betrokken bij een opstootje. Alemão deelde tijdens het akkefietje een klap uit aan een speler van VVV-Venlo, maar werd daarvoor niet geschorst. 

Scheidsrechter Rob Dieperink zag dat het mis ging tijdens het opstootje, maar Dieperink gaf FC Eindhoven-middenvelder Fries Deschilder rood in plaats van Alemão. De rode kaart van Deschilder werd maandag overigens al geseponeerd, maar Alemão kon niet meer geschorst worden omdat Dieperink de situatie al had beoordeeld.

De Braziliaan werd wél geschorst voor een incident in de 47e minuut. De aanvaller gaf een elleboogstoot aan een tegenspeler. Alemão moet dankzij zijn schorsing de competitiewedstrijden tegen De Graafschap (thuis), FC Volendam (uit) en RKC Waalwijk (thuis) aan zich voorbij laten gaan. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner