22.12.2016 09:00

Babel vertrekt na drie maanden bij Deportivo

Ryan Babel viert zijn treffer tijdens het competitieduel Deportivo La Coruña - Sporting Gijón (01-10-2016).
Ryan Babel viert zijn treffer tijdens het competitieduel Deportivo La Coruña - Sporting Gijón (01-10-2016).

Midden september tekende Ryan Babel een contract tot het einde van het kalenderjaar bij Deportivo La Coruña. De aanvaller liet een sterke indruk achter, maar gaat Spanje desondanks verlaten.

Het feit dat Babel zijn familie al drie maanden niet heeft gezien heeft hem doen besluiten om Deportivo La Coruña te verlaten. De Nederlander heeft nog niet bekendgemaakt waar hij in 2017 speelt, maar kan kiezen uit een aantal aanbiedingen. "Daarover heb ik nog geen beslissing genomen. Ik moet nog met mijn zaakwaarnemer spreken. Er ligt een aanbieding van Beşiktaş en nog twee andere clubs. Daar moet ik me nog over buigen", aldus Babel.

Babel speelde bij Deportivo La Coruña twaalf officiële wedstrijden, daarin wist de oud-speler van onder meer Ajax en Liverpool vijf keer te scoren. "Ik heb het bij Deportivo naar mijn zin gehad", vervolgt Babel tegenover Marca. "Ik had niet verwacht een kans in de Spaanse Liga te krijgen."

Mocht Babel voor Beşiktaş kiezen, dan is dat niet zijn eerste avontuur in Turkije. Tussen 2013 en 2015 speelde de aanvaller namelijk voor Kasımpaşa SK.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner