23.12.2016 08:45

Dost laat Sporting CP in blessuretijd winnen

Bas Dost heeft Sporting CP donderdag een benauwde overwinning op OS Belenenses bezorgd. De Nederlandse spits maakte in blessuretijd het enige doelpunt: 0-1. Dost vierde zijn negende treffer van dit seizoen in de Portugese competitie.

De twaalfvoudig international van Oranje zorgde er met zijn doelpunt voor dat Sporting enigszins in het spoor van de Portugese top blijft. Na vijftien wedstrijden heeft de ploeg van trainer Jorge Jesus dertig punten, acht minder dan koploper SL Benfica. Ook FC Porto (34) en Sporting Braga (32) staan nog voor de formatie uit Lissabon.

Luc Castaignos mocht twintig minuten voor tijd invallen bij Sporting, Marvin Zeegelaar ontbrak in de selectie. De tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaanse verdediger Douglas had een basisplaats.