27.12.2016 14:36

Van der Vaart verkocht FC Barcelona een 'nee'

Rafael van der Vaart heeft zijn verbazing uitgesproken over jonge Nederlandse talenten die al vroeg de overstap maken naar het buitenland. De middenvelder kon als zestienjarige naar FC Barcelona, maar wilde eerst per se doorbreken bij Ajax.

"Tegenwoordig merk je dat jonge spelers heel snel de hemel in worden geprezen. Ook in Nederland. Je hoeft maar een paar wedstrijden goed gespeeld te hebben en je komt in aanmerking voor het Nederlands elftal en wordt in verband gebracht met topclubs", zegt Van der Vaart in gesprek met het Noordhollands Dagblad.

"Toen ik zestien was, wilde FC Barcelona mij hebben", vervolgt de 33-jarige middenvelder van FC Midtjylland. Van der Vaart verkocht de Spaanse topclub een duidelijk 'nee'. "Er was toen geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om dat te doen. Ik vond dat ik eerst door moest breken bij Ajax. Dat is ook mijn advies aan de jonge talenten hier: laat eerst eens zien dat je constant kunt presteren voordat je een stap maakt."

Van der Vaart kwam via Ajax en Hamburger SV alsnog bij een Spaanse topclub terecht. De middenvelder speelde twee seizoenen bij Real Madrid en dat maakt indruk bij zijn huidige teamgenoten. "Ik merkte dat veel jongens in het begin niet met mij durfden te praten. En als ze dat dan eindelijk deden, wilden ze allemaal weten hoe het is om met Cristiano Ronaldo samen te spelen. Eigenlijk net zoals alle kinderen", lacht de routinier.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner