27.12.2016 15:30

Pröpper: "Zijn duels van onschatbare waarde"

PSV komt na de winterstop niet meer uit in Europees verband. De Eindhovenaren slaagden er vorig seizoen wel in om door te dringen tot de achtste finale van de Champions League. Davy Pröpper kijkt positief terug op de duels met Atlético Madrid.

De ploeg van trainer Phillip Cocu hield lang stand tegen de miljoenenploeg uit de Spaanse hoofdstad, maar werd na een ongekend spannende strafschoppenserie uitgeschakeld. Luciano Narsingh schoot de beslissende penalty op de lat. "Het liep heel erg zuur af, maar wij hebben daar twee topwedstrijden neergezet", vertelt Pröpper aan De Gelderlander. "Duels van een ongekend hoog niveau, vol van spanning. Wij hebben Atlético aan het wankelen gebracht. Zij schakelen daarna wel Barcelona en Bayern München uit, hè. Zij bereiken de finale."

"Wij hebben in Europa echt heel erg goed gepresteerd. Vergeet niet dat we in de poule ook Manchester United en CSKA Moskou uitschakelden", benadrukt Pröpper. Volgens de 25-jarige middenvelder leveren Europese wedstrijden daarnaast een berg aan ervaring op. "We stonden tegenover Griezmann. Ik schat Messi, Ronaldo en Bale nóg hoger in, maar hij is van ongekende klasse. Ik kwam over van Vitesse en maakte mijn eerste jaar in de Champions League mee. Dan zijn die wedstrijden van onschatbare waarde. En op persoonlijk vlak ook onvergetelijk, ja."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner