27.12.2016 16:35

Hake noemt zege op Ajax hoogtepunt van 2016

René Hake coach zijn FC Twente in het uitduel met PSV. (05-11-2016)
René Hake coach zijn FC Twente in het uitduel met PSV. (05-11-2016)

FC Twente-trainer René Hake blikt met een tevreden gevoel terug op de eerste seizoenshelft van zijn ploeg. De oefenmeester beschouwt de thuiszege op Ajax (1-0) als het hoogtepunt van het afgelopen half jaar.

Op 11 december maakte FC Twente een einde aan een goede reeks van Ajax. De Amsterdammers gingen in de absolute slotfase van het duel in de Grolsch Veste met 1-0 onderuit. Middenvelder Mateusz Klich benutte in de laatste seconden een strafschop. "Ik denk dat voor de club en voor de supporters de wedstrijd tegen Ajax een hele bijzondere was. Het jaar 2016 was voor FC Twente een heel bijzonder jaar en je kunt in een topwedstrijd in de laatste minuut winnen. En dan de euforie en de beleving bij het publiek en de toeschouwers...", aldus Hake voor de camera van FC Twente TV.

"Als je dat terugziet op foto's en op beelden, dan doet dat zoveel met die mensen. Dat is in dat opzicht een hele speciale wedstrijd geweest", stelt Hake. "Ook in voetballend oogpunt, hoe we ons daar hebben gepresenteerd. Dat is ook wat de groep beseft. Die zien dat ook." De oefenmeester, die sinds augustus 2015 eindverantwoordelijke is, tekende onlangs een nieuw tweejarig contract bij de club uit Enschede. Hake en zijn ploeg staan na zeventien gespeelde wedstrijden op een keurige zevende plaats in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner