28.12.2016 15:47

Baum definitief opvolger Schuster bij Augsburg

FC Augsburg heeft Manuel Baum aangesteld als trainer. De oefenmeester was bij FC Augsburg al actief als interim-trainer, nadat Dirk Schuster onlangs op straat werd gezet.

Baum is sinds de zomer van 2014 werkzaam bij FC Augsburg in de jeugdopleiding. Eind 2015 fungeerde hij kortstondig als interim-trainer bij FC Augsburg II, terwijl hij onlangs als interim-trainer van de hoofdmacht fungeerde. Baum krijgt nu echter het vertrouwen van de clubleiding om het seizoen als coach van FC Augsburg af te maken. Bij FC Augsburg werkt Baum samen met de Nederlanders Patrick Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw. Ook Alfreð Finnbogason speelt voor FC Augsburg.

"Ik ben blij dat ik het vertrouwen van de clubleiding krijg", aldus Baum op de clubsite van FC Augsburg. "Ik heb ontzettend hard gewerkt om ons voor de winterstop terug op de rails te krijgen, maar daar heb ik veel plezier in gehad. Ik ben ontzettend trots op het feit dat ik het seizoen mag afmaken." Na het vertrek van Schuster wist FC Augsburg met 1-0 te winnen van Borussia Mönchengladbach en werd Borussia Dortmund op een gelijkspel (1-1) gehouden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner