28.12.2016 16:00

Chelsea richt vizier op talent uit Ivoorkust

Franck Kessié (r.) vecht een duel uit met Miralem Pjanić (l.) tijdens het competitieduel Juventus - Atalanta Bergamo (03-12-2016).
Franck Kessié (r.) vecht een duel uit met Miralem Pjanić (l.) tijdens het competitieduel Juventus - Atalanta Bergamo (03-12-2016).

Franck Kessié staat hoog op het verlanglijstje van Chelsea-trainer Antonio Conte. De twintigjarige middenvelder staat momenteel onder contract bij het Italiaanse Atalanta Bergamo, maar mogelijk vertrekt hij na de Afrika Cup in Gabon naar Chelsea.

"Er is heel veel belangstelling vanuit de Premier League voor Kessié", aldus George Atangana, zaakwaarnemer van Kessié, tegenover The Guardian. "Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City en Arsenal zijn geïnteresseerd. Ik kan op dit moment niet zeggen hoeveel hij moet kosten, maar we praten over één van de beste jongelingen ter wereld. Het belangrijkste is echter dat het hele plaatje klopt. Franck is nog jong, dus we moeten aan zijn ontwikkeling denken."

De zaakwaarnemer van Kessié gaat op korte termijn in gesprek met The Blues. "Chelsea is het meest concreet", vervolgt Atangana. "Het is een grote club, maar we zullen alle opties overwegen. We zitten bijna in januari, dus Franck zal eerst de Afrika Cup gaan spelen met Ivoorkust. We hebben dus geen haast."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner