30.12.2016 19:09

Prandelli na drie maanden weg uit Valencia

Valencia heeft niet lang kunnen genieten van de diensten van Cesare Prandelli. De Italiaanse trainer werd in oktober aangesteld als trainer, maar heeft zijn contract vrijdagavond ingeleverd bij de laagvlieger in Spanje. De fans van de club mogen zich opmaken voor alweer de vierde trainer in het huidige seizoen.

Aan het begin van het huidige voetbalseizoen werd Pako Ayestarán al ontslagen bij de club, Voro volgde hem toen op. Ook nu wordt de Spanjaard weer ingezet als interim-trainer, totdat Valencia een nieuwe trainer vindt. Prandelli coachte slechts elf wedstrijden, daarin wist hij slechts drie keer te winnen. Twee overwinningen werden geboekt in de beker, tegen CD Leganés.

Prandelli had Valencia uit de degradatiezone moeten werken, maar de club staat na het vertrek van de Italiaan zeventiende, alleen een beter doelsaldo houdt de club van de degradatieplekken vandaan. Daarnaast heeft de club een wedstrijd minder gespeeld dan concurrent Sporting Gijón. Valencia speelde vorig seizoen nog in de Champions League en Europa League, maar kreeg het in de Primera División niet voor elkaar om wederom Europees voetbal te behalen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner