30.12.2016 19:27

'RSC Anderlecht haakt af voor dure Nakamba'

Tonny Vilhena (l.) zet een sliding in op de bal, die in bezit is van Marvelous Nakamba (r.). (17-12-2016)
Tonny Vilhena (l.) zet een sliding in op de bal, die in bezit is van Marvelous Nakamba (r.). (17-12-2016)

Vitesse lijkt ook na de winterstop gewoon een beroep te kunnen doen op Marvelous Nakamba. De middenvelder werd, net als aan het begin van het seizoen, gelinkt aan RSC Anderlecht, maar de Belgen zijn afgeknapt op de vraagprijs van Vitesse.

Volgens media in België verlangen de Arnhemmers een bedrag van vier miljoen euro voor de international van Zimbabwe, dat is voor Anderlecht te gortig. Nakamba werd voorafgaande aan het huidige seizoen door Anderlecht gezien als een mogelijke opvolger van Steven Dufour, maar uiteindelijk werd de interesse in de ijzervreter in de middelste linie niet concreet.

Vitesse nam Nakamba in 2014 over van AS Nancy, waar hij tot dan toe slechts twee competitiewedstrijden speelde in de Ligue 2. In zijn eerste Nederlandse seizoen kwam Nakamba nog niet veel aan spelen toe, vorig seizoen haalde hij de dertig wedstrijden. In het huidige seizoen miste Nakamba slechts één wedstrijd door een schorsing, de overige zestien duels maakte hij van het begin tot aan het einde mee.

Nakamba staat nog tot medio 2018 onder contract in Arnhem.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner