30.12.2016 22:23

'Ajax denkt aan een bod op jonge flankspeler'

Ajax betreedt mogelijk wederom de Zuid-Amerikaanse transfermarkt. Nadat de Amsterdammers eerder dit seizoen al twee Colombianen opnamen in de selectie, wordt de blik nu gericht op de negentienjarige rechtsbuiten Everton Felipe.

Marineu Barros staat de talentvolle rechtspoot zakelijk bij en hij weet van de Amsterdamse interesse. "Ajax gaat volgende week bekijken of ze een bod doen of niet", stelt hij. Everton Felipe sloot aan het begin van dit jaar aan bij het eerste elftal van Sport Club Recife en in het afgelopen seizoen speelde de rechtsbuiten 36 competitiewedstrijden, waarin hij één keer scoorde.

Sport Club Recife eindigde afgelopen seizoen als middenmoter in Brazilië, maar is van plan de hoofdprijs te vragen voor Everton Felipe. De marktwaarde van de Zuid-Amerikaan wordt geschat op acht miljoen euro. "Maar om hem daadwerkelijk weg te kunnen halen bij Sport, zullen ze meer moeten bieden."

De interesse van Ajax in de Zuid-Amerikaanse markt nam dit jaar toe, nadat Henk Veldmate werd toegevoegd als hoofd scouting. De oud-scout van FC Groningen heeft veel kennis van de spelersmarkt in Zuid-Amerika, Davinson Sánchez en Mateo Cassierra zijn de eerste aankopen uit dat gebied die door hem zijn geadviseerd. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner