31.12.2016 11:45

'AC Milan laat dure bankzitter goedkoop gaan'

Als de geruchten kloppen, slaat Spartak Moskou een zeer goede slag op de winterse transfermarkt. AC Milan wil zo snel mogelijk afscheid nemen van Luiz Adriano en accepteerde naar verluidt een zeer laag bod op de Braziliaanse spits.

Luiz Adriano maakte ruim acht jaar furore in het shirt van Shakhtar Donetsk, maar in Milaan wist de spits zijn doelpuntenhonger niet te stillen. Vorig jaar leek de Zuid-Amerikaan hard op weg naar de Chinese competitie, maar een transfer ketste af. Sindsdien is Luiz Adriano bankzitter bij de club uit de Serie A, maar gezien zijn salariskosten wil AC Milan graag van hem af.

Volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera neemt AC Milan daarom genoegen met een transfersom van één miljoen euro, terwijl de club in 2015 nog acht miljoen euro betaalde voor Luiz Adriano. De Braziliaan mag zo goedkoop vertrekken, omdat hij nog een contract tot medio 2020 heeft en tot die periode ruim dertig miljoen euro aan salaris kan verdienen. Om die kostenpost te besparen, ziet AC Milan Luiz Adriano liever goedkoop vertrekken.

De spits speelde dit seizoen slechts zeven competitiewedstrijden voor AC Milan, waarvan slechts één als basisspeler. Hij wist in Italië slechts vier keer te scoren in 33 competitieduels.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner