31.12.2016 12:11

Belgen spannen de kroon qua speelminuten

Marco Bizot ramt tijdens de wedstrijd KRC Genk - KAA Gent de bal naar voren. (27-12-2016)
Marco Bizot ramt tijdens de wedstrijd KRC Genk - KAA Gent de bal naar voren. (27-12-2016)

Nergens ter wereld maken de spelers zoveel speelminuten als in België, blijkt uit een grootschalig onderzoek naar speelminuten en gespeelde wedstrijden. Marco Bizot, oud-keeper van Ajax, SC Cambuur en FC Groningen maakte ruim vijfhonderd minuten meer dan spelers in andere competities.

In het drukke schema van KRC Genk, de werkgever van Bizot, miste de Nederlandse doelman nog geen seconde speeltijd. In de kwalificaties voor de Europa League, het hoofdtoernooi zelf, de Belgische beker en uiteraard de competitie, speelde hij al 34 wedstrijden, de totale lengte van één seizoen in de Eredivisie. In totaal stond Bizot 5.190 minuten onder de lat, terwijl de eerstvolgende speler met veel speelminuten in een andere competitie De Gea is. De goalie van Manchester United doet het echter met slechts 4.620 minuten.

Het geklaag over de vele wedstrijden komt de laatste weken steeds meer naar voren in België. De Eerste Klasse begon dit seizoen al in juli, de start van de Eredivisie had een week later plaats. Daarnaast worden er na het reguliere seizoen in België nog play-offs gespeeld door alle clubs uit de Eerste Klasse, wat ook weer extra belasting voor de spelers betekent. In Nederland kijkt de KNVB ook al naar de indeling van de competities, mogelijke wijzigingen worden vanaf het seizoen 2018/2019 doorgevoerd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner