31.12.2016 20:22

Liverpool wint dankzij kopbal Wijnaldum

Met een fraaie kopbal zet Georginio Wijnaldum zijn Liverpool op voorsprong tegen Manchester City. (31-12-2016)

Liverpool heeft zaterdagavond met een geweldig resultaat afscheid genomen van het jaar 2016. Voor eigen publiek won het met 1-0 van concurrent Manchester City. Het enige doelpunt kwam op naam van Georginio Wijnaldum.

Manchester City-trainer Sergio Agüero stond na zijn schorsing van vier wedstrijden direct in de basis tegen Liverpool. Samen met de Argentijn begon City uitstekend aan het duel op Anfield. Liverpool wist met de bal niet van de eigen speelhelft af te komen en blonk in de eerste tien minuten uit in het verspelen van het balbezit. Manchester City was dreigend, drukte ver door op de helft van Liverpool, maar kwam niet tot een echte kans. Dat lukte Liverpool wel en dat betekende het openingsdoelpunt.

Adam Lallana kreeg op links de kans om met zijn gezicht naar het doel toe te draaien en aan de linkerkant op te komen. Georginio Wijnaldum promoveerde de voorzet van Lallana met een fraaie kopbal tot een treffer: 1-0. Goalie Claudio Bravo was kansloos. Het niveau van het duel viel daarna tegen. Liverpool speelde op de counter en Man City wist voor rust niet tot een kans te komen. The Reds lieten op slag van rust de verdubbeling liggen door een overtalsituatie slecht uit te spelen.

Het spelbeeld van de eerste helft leek zich voort te zetten in de tweede helft met een beter Liverpool dan Manchester City. Maar gaandeweg het tweede bedrijf grepen de bezoekers de controle door het baltempo te verhogen. Het kwam direct op meerdere doelpogingen van Manchester City te staan. Sergio Agüero en Aleksandar Kolarov schoten de bal in de handen van de keeper en een goede actie van David Silva eindigde in een poging rakelings langs het doel.

Ook in de tweede helft liet Liverpool het na om een counter goed uit te spelen. Roberto Firmino ging met twee teamgenoten de diepte in, maar zijn beslissing resulteerde in knullig balverlies. City voerde de druk in de slotfase nog eens op. Liverpool stond met de rug tegen de muur, maar wist overeind te blijven ondanks de pogingen van de opponent. Liverpool heeft op de ranglijst afstand genomen van City met een voorsprong van vier punten. De achterstand op koploper Chelsea blijft zes punten.