02.01.2017 14:25

Witsel over transfer: "Kon ik niet afwijzen"

Axel Witsel is hard op weg naar de Chinese competitie. De Belgische middenvelder zal een miljoenencontract tekenen bij Tianjin Quanjian. Het is nog wachten op de bevestiging, maar Witsel erkent de transfer te gaan maken.

Lange tijd leek het erop dat Witsel naar de Serie A zou verkassen. In de zomerse transferperiode was Juventus heel dichtbij en ook een eerdere poging ketste op het laatste moment af. Het leek een kwestie van tijd, maar door de belangstelling uit China is de koers van Witsel volledig gedraaid.

De 27-jarige Witsel was vastberaden de transfer naar Juventus te maken, maar het contract dat Tianjin Quanjian hem voorlegde kon hij niet weigeren. "Het was een moeilijke beslissing. Aan de ene kant was er Juventus, maar aan de andere kant was er een aanbieding die ik niet kon afwijzen. Eentje voor de toekomst."

Zodoende grijpt Juventus opnieuw naast de felbegeerde Witsel, maar de speler van Zenit St. Petersburg heeft groot respect voor de Italiaanse kampioen. "De directie van Juventus heeft zich altijd keurig gedragen en ik kan ze alleen maar dankbaar zijn. Ik zal juichen voor Juventus en ik hoop dat ze de Champions League winnen. En wie weet zullen onze wegen zich in de toekomst eindelijk kruisen", aldus Witsel tegenover Tuttosport.

Naar verluidt zal Witsel een jaarsalaris van achttien miljoen euro opstrijken in China. Door het aflopende contract van Witsel in Rusland, hoeft Tianjin Quanjian een transfersom van zes miljoen euro over te maken naar Zenit.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner