02.01.2017 20:38

Boymans: "Ik was wel klaar met de Eredivisie"

Ruud Boymans tijdens een oefenwedstrijd tussen De Treffers en zijn nieuwe werkgever Al Shabab Al Arabi. (22-07-2016)
Ruud Boymans tijdens een oefenwedstrijd tussen De Treffers en zijn nieuwe werkgever Al Shabab Al Arabi. (22-07-2016)

Ruud Boymans maakte afgelopen zomer de overstap van FC Utrecht naar Al Shabab Al Arabi. De 27-spits heeft het uitstekend naar zijn zin bij de club uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar geeft wel toe voor het geld te hebben gekozen.

De oud-aanvaller van onder meer AZ Alkmaar, NEC Nijmegen en Willem II kampte in het verleden veelvuldig met blessureleed en heeft zich ook in de Emiraten nog niet kunnen bewijzen vanwege fysieke klachten. Desondanks is Boymans tevreden over het niveau van het voetbal, zijn salaris en de cultuur. “Het leven hier is mooi”, laat hij weten in gesprek met VICE Sports.

Boymans was na afgelopen seizoen transfervrij en wachtte op een mooie club. Al Shabab was echter de enige club met concrete belangstelling. "Ik was wel een beetje klaar met de Eredivisie en wilde graag naar het buitenland, daar was ik al na m’n eerste jaar bij Utrecht naar op zoek." De spits laat weten niet al te lang te hebben nagedacht over het aanbod uit het Midden-Oosten en tekende tot de zomer van 2019.

De spits begrijpt dat mensen zeggen dat hij voor het geld heeft gekozen. "Natuurlijk is het een van de redenen waarom ik hierheen ben gegaan, daar ben ik heel eerlijk over. Het was gewoon een aantrekkelijk aanbod. Ik ben nog steeds hartstikke blij met m’n keuze." Boymans kwam tot op heden tweemaal tot scoren voor de club uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner